Salată de paste cu sos pesto și semințe de dovleac
paste si orez

Salată de paste cu sos pesto și semințe de dovleac

Sosul Pesto cu seminţe de dovleac decojite, adaptabil la multe feluri de mâncare, aromat cu amestec de condimente garam masala, dă o aromă şi culoare vibrantă salatei de paste. Este un mod delicios de a prezenta familiei şi prietenilor dumneavoastră acest amestec de condimente indian.
  • 15m

    durata de pregătire

  • 20m

    Durata de gătire

  • 14

    ingrediente

ingrediente

  • 1 cană de frunze de pătrunjel proaspăt
  • 227 grame paste, cum ar fi rotini (paste spiralate) sau penne
  • 1/2 cană de iaurt grecesc
  • 2 roşii mari, tăiate cubuleţe
  • 1 castravete, curăţat de coajă, tăiat în jumătate pe lungime şi apoi în felii subţiri
  • 3/4 cană de măsline Kalamata fără sâmburi, tăiate în felii
  • 1 linguriță Menta
  • 1/2 de cană frunze de pătrunjel proaspătă
  • 3 linguri de seminţe de dovleac decojite nesărate
  • 1 lingură de parmezan ras
  • 1 căţel de usturoi, curăţat de pieliţă
  • 3/4 linguriță de amestec de condimente garam masala
  • 1/8 linguriță Sare de mare iodata Rasnita
  • 1/4 cană ulei de măsline

pregătire

  • Pentru sosul pesto cu seminţe de dovleac decojite, puneţi pătrunjelul, menta, seminţele de dovleac decojite, parmezanul, usturoiul, amestecul de condimente garam masala şi sarea în robotul de bucătărie; acoperiţi. Procesaţi până când devine fin. Adăugaţi treptat uleiul cu robotul de bucătărie mergând. Procesaţi până când s-au amestecat bine cu uleiul, iar acest amestec este fin.

  • Pentru salata de paste, fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Clătiţi-le sub apă rece; scurgeţi-le bine.

  • Amestecaţi sosul pesto cu seminţe de dovleac decojite şi iaurtul într-un vas mare cu telul de sârmă până când s-au amestecat bine. Adăugaţi pastele si restul ingredientelor; amestecaţi pentru a acoperi bine pastele. Serviţi imediat sau daţi la frigider până când îl serviţi.